İçeriğe geç

2 Yıllık Üniversite Mezunları Kaç Ay Askerlik Yapar

2 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları doğrultusunda iki yıl veya daha fazla süreli yükseköğrenim kurumları mezunları arasından seçilerek yedek astsubay temel eğitimini başarıyla tamamlayıp astsubay rütbesine atananlar için 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Üniversite okuyanlar askerliği kaç ay yapar?

Yükseköğrenim görmüş olanlar için askerlik hizmeti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin güncel ihtiyaçlarına bağlı olarak 12 ay uzun dönemli yedek subay veya yedek astsubay olarak, 6 ay kısa dönemli er olarak askerlik hizmetlerini tamamlamak suretiyle tamamlanır.

2024 askerlik Kaç Ay?

Askerlik Hizmeti Kanunu’na göre askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, onbaşı ve er olarak yapılır. Astsubay ve erler için hizmet süresi 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 aydır.

6 ay askerlikte maaş var mı?

Bu şekilde askerliğini yapıp 6 aylık sürenin ardından 6 ay daha uzatan kişiler belli bir maaşa hak kazanmaktadır. Bu 6 aylık süre içerisinde yedek subay veya astsubay olmalarına ve hangi şehirde görev yaptıklarına göre rakamlarda farklılıklar bulunmaktadır.

2 yıllık üniversite kaç yıl tecil edilir?

Mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl süreyle öğreniminizi erteleme hakkına sahipsiniz.

2 üniversite Askerliği Erteler mi?

Yükümlü kişi, mezun olduğu okulun düzeyine eşit veya daha düşük düzeydeki bir okula kaydolursa veya aynı düzeydeki birden fazla yükseköğretim kurumunda aynı anda öğrenim görürken bu okulların birinden mezun olursa, diğer öğrenimleri aynı düzeyde kaldığından askerlik hizmeti ertelenir.

Tecil hakkı kaç yıldır?

C. 5 yıllık lisans derecesi alanlar için 8 yıl, d. 6 yıllık lisans derecesi alanlar için 9 yıldan fazla ertelenemez. To. Bir gramer okuluna veya eşdeğerine devam edenler, en fazla 21 yaşına kadar erteleme hakkına sahiptir.

Mezun olduktan sonra askerlik ne kadar ertelenir?

1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans veya daha düşük düzeyde öğrenim görmüş olanların; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerin mezun olmaları veya ilişiklerinin kesilmesi tamamlanıncaya kadar askerlik hizmetleri tecil edilir ve 22 yaşını geçmemiş olmak, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin ise 28 yaşını doldurmuş olmak zorunludur.

Üniversiteden mezun olduktan sonra ne zaman askere gidilir?

Lisans derecesi veren fakülte ve üniversite mezunları, mezuniyetlerinden itibaren 2 ay içinde askerlik sınavlarını bizzat kendileri veya askerlik şubelerinde yaptırmak zorundadırlar.

2024 askerlik Bedeli Ne Kadar?

2024 yılı için ödenecek askerlik ücreti tutarı memur maaş katsayısına göre belirleniyor. 1 Temmuz – 31 Aralık 2024 tarihleri ​​arasındaki dönem için ödenen askerlik ücreti 217.871,04 TL olarak açıklandı.

Ücretli askerlik ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından “Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi” yayımlandı ve buna göre 2024 yılı ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarı 217.871,04 (iki yüz on yedi bin sekiz yüz yetmiş bir lira dört kuruş) oldu. Bedelli askerlik başvurusu 8 Temmuz 2024 tarihinde başladı.

2024 Kasım celbi ne zaman askere gider?

KASIM 2024 SINIFLANDIRMA DÖNEMİ DUYURUSUTaahhüt Edilen Görevlendirme TarihleriYedek Subay/Astsubay Adayları ve Er (1. Grup)14 Kasım 2024Er (2. Grup)12 Aralık 2024Er (3. Grup)09 Ocak 2025

Kimler 6 ay askerlik yapar?

Yedek subay ve yedek astsubay seçilemeyen diğer bütün erbaşların 6 ay süreyle tabi tutulduğu askerlik hizmetidir. 1. Ortaokul veya daha alt öğrenim kurumunu bitirenler ile yedek subay ve yedek astsubay adayı olarak seçilenler hariç, askerlik hizmetlerini er olarak yaparlar.

Üniversite mezunu askerde ne olur?

Dört veya daha fazla yıllık yükseköğrenim kurumlarından mezun olup Silahlı Kuvvetler tarafından seçilerek temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.

2 yıllık üniversite mezunu yedek subay olabilir mi?

İki yıllık üniversite mezunuyum. Yedek subay olabilir miyim? 7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 7. maddesi ve Askerlik Yönetmeliği’nin 17. maddesi uyarınca iki yıllık üniversite mezunları yedek subay olamazlar.

2 yıllık üniversite mezunu subay olabilir mi?

Subay/sözleşmeli subay pozisyonlarına başvuruda bulunmak için hangi eğitim şartları gereklidir? Görevli/sözleşmeli subay pozisyonları için; Başvuru kılavuzunda referans okul olarak belirtilen en az dört yıllık fakülte ve liselerden sınıf ve branş bazında mezun olmak gerekmektedir.

2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

Mezuniyet Sonrası Olanaklar (diploma, sosyal ve özlük hakları vb.) Mezunlar, askeri beceri ve yeterliliklerine dayalı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan Ön Lisans Diploması ve Astsubay Diploması alırlar.

Üniversite mezunu askerde maaş alır mı?

İki yıllık üniversite mezunları için yedek astsubay olma eğitimi başlar. İki ay temel eğitim alan yedek astsubaylar eğitimleri sırasında ücret ve on aylık kıta hizmeti boyunca maaş alırlar.

2 yıllık açıköğretim askerliği tecil eder mi?

Yani açık fakültelerde eğitimlerine devam eden adaylar 28 yaşına gelene kadar askerliklerini erteleme hakkına sahiptirler. Bu erteleme süresi 28 yaşına girilen yılın sonuna kadar geçerlidir. Açık öğretim alanında eğitim gördüğünüz bölümün 2 yıllık veya 4 yıllık olması fark etmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Türbanlı Escort